Vegetarisk butter chicken
Jeg har lavet verdens bedste opskrift på vegetarisk butter chicken, hvor jeg har skiftet kylling ud med lækre grøntsager med bid i! Denne vegetariske butter chicken er lavet med butterbut-græskar, kartofler og masser af antiinflammatoriske krydderier, der giver retten ekstra smag og samtidig styrker kroppen indefra. Den er lige så cremet og lækker som en traditionel Butter chicken, men den er tilsat vigtige ingredienser, som styrker immunforsvaret og har en antiinflammatorisk effekt i kroppen. Du kan både spise retten med eller uden ris eller skifte ris ud med lækkert naanbrød. Den smager også dejligt med for eksempel hvid quinoa, som tilfører retten sunde proteiner.
Vegetarisk butter chicken - Opskrift på smagsfuld, sund og simpel gryderet
4 personer
Forberedelse: 10 min
Tilberedning: 30 min
Ingredienser
Vegetarisk Butter chicken
- 1 stk. butternut græskar
- 8 stk. kartofler
- 1 stk. løg
- 4 fed hvidløg
- 0,5 stk. rød chili
- 8 cm ingefær
- 1 dåse tomatpuré
- 2-3 spsk. ghee (eller smør)
- 4 spsk. sojafløde (eller madlavningsfløde)
- 1 dåse kokosmælk
- 2-3 tsk. stærk karry
- 2 tsk. spidskommen
- 1 tsk. chilipulver
- 0,5 tsk. havsalt
- 200 g ris (til servering)
Topping:
- 100 g neutral yoghurt
- 1 bundt bredbladet persille
- 1 håndfuld cherrytomater
Sådan gør du
- Skyl, halvér, og udhul butternut-græskaret, og skær det i små tern.
- Skyl, og rens kartoflerne, og skær dem i små tern.
- Steg græskar og kartofler i en gryde med lidt olie i fem minutter.
- Tilsæt finthakket løg og hvidløg, og lad det stege videre i to minutter.
- Tilsæt revet ingefær, finthakket chili, chilipulver, spidskommen og karry, og lad det hele stege i 5-7 minutter.
- Tilsæt kokosmælk, tomatpuré, ghee og fløde, og lad det simre, til alle grøntsager er møre.
Jeg elsker også de krydrede og gerne stærke retter. Tak for en skøn opskrift 🙂