Kikærtepizza
Kikærtepizza er et sprødt alternativ til den traditionelle pizza 🌱 En glutenfri pizzabund lavet på rismel, kikærtemel og loppefrøskaller. Bunden er lavet uden æg og hvedemel, hvilket gør den vegansk og glutenfri. Jeg har selv lidt af store fordøjeles-problemer, hvorfor jeg spiser glutenfrit. Er du gluten allergiker, glutenintolerant eller problemer med at nedbryde gluten? Uanset hvad, er bunden sprød og lækker til hele familien. Det er en god basis-pizzaopskrift, hvor du kan fylde på med dine favoritter.
Kikærtepizza - - Opskrift på kikærte socca pizza (glutenfri pizza)
2 personer
Forberedelse: 15 min
Tilberedning: 30 min
Ingredienser
Pizzabund
- 200 g fuldkornsrismel
- 100 g kikærtemel
- 3 spsk. loppefrøskaller (ikke pulveriserede)
- 0,5 tsk. havsalt
- 1 tsk. olivenolie
- 4 dl vand
Pizzafyld
- 1 dåse tomatpuré
- 20 skiver grønsager f.eks. rød peberfrugt, svampe og løg
- 100 g mozzarellaost
- 1 spsk. grøn pesto
- 1 håndfuld spinatblade
Sådan gør du
- Bland alle ingredienserne til bunden grundigt. Dejen skal være luftig.
- Form 1 stor eller flere mini-pizzaer på et stykke bagepapir.
- Tip: Du kan bruge en bagering, hvis du ønsker at udstikke runde mini-pizzaer.
- Bag bundene i 10-15 minutter ved 175 graders varmluft.
- Tilsæt tomatpuré (smøres ovenpå), skiver af rød peberfrugt og forårsløg, pizzaost samt fordel lidt grøn pesto.
- Bages videre i ca. 10 minutter.
- Serveres med friske spinatblade.
Kære. Cathrine!
1000 tak, Muchas gracias!!!
Elsker dine opskrifter!