Gulerodsmos
Gulerodsmos med gulerødder og sød kartoffel – Jeg har den lækreste opskrift på mos med gulerødder og søde kartofler, der smager overraskende fantastisk. I de sidste to uger har jeg eksperimenteret med opskrifter på kartoffelmos, ærtemos og gulerodsmos. Vores allerstørste favorit er denne variant med sweet potatoes, gulerødder og forårsløg. De almindelige kartofler er blot erstattet med søde kartofler, der givet et fiberrigt twist. Grønne hverdagsretter kan sagtens smage lækkert, fyldigt og tilfredsstillende.
Gulerodsmos - Opskrift på sund mos med gulerødder og sød kartoffel
4 personer
Forberedelse: 10 min
Tilberedning: 30 min
Ingredienser
Gulerodsmos
- 500 g søde kartofler
- 1 tsk havsalt
- 3 gulerødder
- 3 forårsløg
- 1 bundt krydderurter
- kokosolie stegning
Sådan gør du
- Skræl dine søde kartofler, skær dem i små tern og hæld dem i en gryde med tildækket vand samt 1 tsk. havsalt. Lad kartoflerne koge i ca. 10-12 minutter.
- På en pande med kokosolie steges revne gulerødder samt finthakkede forårsløg og krydderurter.
- Hæld vandet fra kartoflerne og mos dem groft med en gaffel eller fint med en håndmikser.
- Bland mosen med gulerødder, forårsløg og krydderurter.
- Smag til med ekstra havsalt.
Kan anbefales som tilbehør til aftensmaden!