Sunde kokostoppe
Sunde kokostoppe uden sukker ♥ Jeg elsker snaskede kokostoppe, og denne opskrift bliver lidt ekstra julet med smagen af appelsin og marcipan. Du kan sagtens lave lækre, smagfulde juledesserter uden sukker – Jeg synes faktisk, det smager bedre, når jeg søder mine kager med honning og kokossukker! Jeg har brugt en marcipan uden tilsat sukker – du kan også vælge at lave din egen sukkerfri marcipan.
Sunde kokostoppe - Opskrift på sprøde kokostoppe med marcipan
8 personer
Forberedelse: 15 min
Tilberedning: 15 min
Ingredienser
Sunde kokostoppe
- 100-150 g kokosmel
- 1 stk. æg
- 20 g revet marcipan
- 3 spsk. kokossukker
- ½ stk. appelsin
- 1-2 spsk. agavesirup
- 70-100 g mørk chokolade
- 1 håndfuld pistacienødder
- 2-3 spsk. frysetørret hindbær
Sådan gør du
- Hæld kokosmel i en skål, riv marcipan i, og bland det sammen.
- Tilsæt æg, kokossukker, 2-3 spsk. saft fra en appelsin og lidt honning.
- Bland det hele godt sammen, til massen er fugtig, men ikke så våd, at den ikke kan samles og formes.
- Hvis massen er meget våd, kan du tilføje lidt mere kokosmel.
- Tænd ovnen på 200 graders varmluft.
- Form kokostoppene, og læg dem på en bageplade. Bag kokostoppene i cirka 10 minutter, til de er gyldne.
- Lad kokostoppene køle helt af, så de er helt kolde, før du pynter dem.
- Hak pistacienødder og frysetørret hindbær, og hæld dem i to forskellige skåle.
- Smelt chokolade i et vandbad eller i mikroovnen.
- Dyp bunden af kokostoppene i chokolade, og dyp derefter halvdelen i pistacienødder og halvdelen i hindbær.
- Lad kokostoppene tørre med bunden opad på et fad.
Nøj, de er lækre!