Hummus med gurkemeje
Hummus med gurkemeje – Her er mit bud på lækker, sund humus! Den er lavet på sesampasta, persille og kikærter. Kikærter og bælgfrugter generelt er rige på proteiner, langsomt optagelige kulhydrater, kostfibre samt fytokemikalier. I takt med, at verden er blevet “mindre“, tager vi flere eksotiske retter ind såsom indisk karrygryde, arabiske falafler, asiatiske soyaretter og selvfølgelig hummus.
Den er desuden tilsat gurkemeje, der giver den gule farve. Gurkemeje er lidt mildere end Safran og bruges typisk i det asiatiske køkken. Gurkemeje er et antiinflammatorisk stof, der kan bruges som hjælpemiddel mod fordøjelses- og marvetarmslidelser. Særligt min mave er glad for gurkemeje 🌱
Hummus med gurkemeje - Opskrift på hjemmelavet, sund hummus med gurkemeje
4 personer
Forberedelse: 5 min
Tilberedning: 5 min
Ingredienser
Hummus med gurkemeje
- 1 dåse kikærter
- 1 dl olivenolie
- 2 spsk tahin
- 2 fed hvidløg
- 1-2 spsk citronsaft
- 1 tsk gurkemeje
- Lidt finthakket persille
- havsalt og peber
Sådan gør du
- Hæld kikærterne gennem et dørslag og skyl dem under vandhanen.
- Blend kikærterne med én dl kogende vand.
- Tilsæt de resterende ingredienser og tryk på "blend" igen.
- Smag til med salt og peber.
Denne opskrift er så forfriskende. Jeg er også vild med din hummus med edamanebønner (den grønne). Tak for gode opskrifter