Morgenmadsvafler
Morgenmadsvafler – Jeg er vild med sunde vafler, og jeg elsker at tage mit hjerteformede vaffeljern i brug! De er så nemme og lækre. På blot 20 minutter var der sprøde vafler med havregryn serveret, og de blev spist på under 5. Vaffel-opskriften kan laves med både almindelig havregryn og glutenfri havregryn. Glutenfri havregryn smager præcis som de almindelige. Du kan købe glutenfri havregryn i de fleste supermarkeder, i en helsekost eller over nettet ❤️
Hjerteformet vaffeljern
Jeg købte mit fine vaffeljern sidste år, og det holder bare. Det er virkelig nemt at rengøre, og vaflerne løsner sig fint fra vaffeljernet, når jeg bruger kokosolie. Jeg steger faktisk altid i kokosolie, da jeg er vild med kokossmagen. Jeg oplever desuden, at vafler (og pandekager) blive sprødere og lækrere udenpå.
Morgenmadsvafler - Opskrift på sprøde og sunde vafler med havregryn
Ingredienser
Sunde vafler
- 150 g havregryn
- 3 dl mælk
- 2 stk. æg
- 1 tsk. vaniljepulver
- 1 tsk kokosolie (vaffeljern)
Topping
- 1 tsk. agavesirup
- 1 spsk. rosiner
- 5 skiver banan
Sådan gør du
- Blend dine havregryn til mel i en minihakker.
- Pist havregryn, mælk, æg og vaniljepulver sammen.
- Tænd dit vaffeljern (niveau 6), smør jernet med kokosolie på begge sider, luk jernet og vent.
- Hæld vaffeldejen på jernet.
- Lad din vaffel bage i ca. 5-10 minutter. Du kan toppe dine sprøde morgenmadsvafler med sirup
Mums de smager virkelig lækkert. Brugte almindelig grove havregryn og almindelig mælk, da det var det jeg havde. Mætter dejligt 🙂
Selv min skeptiske 10 årige synes de her smager godt, tak for super opskrift!
Hej Cathrine! Super dejligt som eftermiddags snack til 4 skoledrenge 🙂 De lagde slet ikke mærke til at de var lavet af havregryn 🙂
Fantastisk opskrift! Vaflerne spiser sig selv! I hvert fald ingen problemer med at komme af med dem her i familien, selv dobbelt opskrift.
Vi synes der manglede lidt fedtstof, så vi tilsatte ca. 35 g smeltet smør, og ½ tsk salt. Og stillede jernet på 7, for at få lidt mere farve.
Rema1000 har havremel, så behøver man ikke blender.
Tak for dine dejlige opskrifter, som vi virkelig nyder 🙂
Endnu en morgen lavede jeg dine morgenmadsvafler. Tak for en fantastisk opskrift 🙂
Tusind tak for altid lækre opskrifter jeg har virkelig gavn af alle dine indspark hver dag tak for dig.
Kh Anette
Lækkert med endnu en variant af vafler 😀 skal helt sikkert afprøves.
Jeg lavede spinatvafler i går i mit vaffeljern med pladerne til belgisk vafler, de blev også lækre, men jo mest beregnet som alm mad eller madpakker. ( spinat, hytteost, æg, frøskaller, salt )
Dejlige vafler! Næste gang giver jeg et lille nip salt også.
Vi spiste dem med ingefærsyltetøj og banan, det er fantastisk til.
Hej Cathrine.
Synes du fortjener ros for opskriften.
Vi har nu brugt den flere gange om måneden i mindst et år fordi den er så stort et hit i familien. Børnene har elsket dem siden første gang og opskriften kan jo varieres i det uendelige. Af og til dropper vi vaniljesukkeret og putter pålæg på dem til aftensmaden når mor har en aftenvagt, det elsker de især.
Virkelig dejligt at slippe for melet, så det ikke bare er tomme kulhydrater vi indtager og simpelthen så hurtige og nemme at lave.
Vi starter med at kværne melet i en blender, så smider vi en my salt i, bagepulver for at gøre dem lidt luftigere, vaniljesukker hvis vi vil have dem søde, blender lige kort igen, for til sidst at tilføje mælk og æg under langsom hastighed på blenderen.
Minimal rengøring og dejligt hurtigt.
Tusind tak for at gøre denne fars hverdage nemmere, især fordi jeg selv kan spise med uden dårlig samvittighed over øget livvidde 🙂