Sund kransekage
Sund kransekage til din nytårsaften! Nytårsdag og nytårsaften er for mig en mindfuld tid, hvor jeg vil lave gode ting, der gør mig glad, og spise mindfulde nytårsretter med masser af smag, som også er gode for min krop. Denne opskrift på kransekage stykker er lidt friskere end den traditionelle kransekage, som jeg godt kan synes er lidt for tung og sød. Derfor er disse kransekagestykker tilsat et friskt tvist af ingefær. De bliver så festlige og flotte at servere med lyserøde og grønne farver fra pistacienødder og frysetørret hindbær. Jeg vil lave mine kransekagestykker aftenen før, for jeg skal igen i år tilbringe nytårsdag på den mest mindfulde måde.
Sund kransekage - Opskrift på lækker, sprød kransekage til din nytårsaften
8 personer
Forberedelse: 15 min
Tilberedning: 15 min
Ingredienser
Kransekage
- 500 g marcipan
- 150 g flormelis
- 0,5 tsk. ingefær eller appelsinskal
- 2 stk. æggehvider
Glasur
- 150 g flormelis
- 2 stk. æggehvider
Pynt
- 1 håndfuld pistacienødder
- 1 spsk. hindbærstøv eller krymmel
- 50 g mørk chokolade (smeltet)
Sådan gør du
- Smuldr marcipanen i mindre stykker, og kom den i en skål. Tilsæt 150 g flormelis, 2 æggehvider og revet ingefær, og ælt det sammen med hænderne til en jævn masse. Tilføj evt. lidt mere flormelis efter behov - Dejen skal være klistret.
- Kom lidt vand på hænderne, så kransekagesdejen er lettere at håndtere. Form dejen til kransekagestykker, og læg dem på en bageplade med bagepapir.
- Tænd ovnen på 200 graders varmluft, og sæt kransekagestykkerne på køl, indtil ovnen er varm.
- Bag kransekagestykkerne i 8-10 minutter, til de er blevet let gyldne.
- Lad kransekagerne køle helt af på en rist, når de kommer ud af ovnen.
- Bland en glasur af vand og flormelis, og pisk det sammen.
- Hak pistacienødder.
- Når kransekagestykkerne er kolde, kan du sprøjte glasur på dem i striber med en sprøjtepose og pynte dem med pistacienødder og hindbærstøv. Du kan også smelte chokolade i et vandbad eller i mikroovnen og dyppe bundene i chokolade.
Spændende kreansekage, skal da prøves 🙂