Gobi masala
Min lækre gobi masala har både bid, en krydret smag og en lækker, cremet konsistens! Du kan selv skrue op eller ned for smagen – smag den eventuelt forsigtigt til med chilipaste, hvis du ikke er vild med for stærk mad. Jeg har brugt fløde i min blomkålscurry, men du kan sagtens skifte fløde ud med kokosfløde, hvis du vil have en vegansk gobi masala 🙏
Hvad er gobi masala?
Det er en blomkålscurry og er en traditionel indisk vegetarret med kartofler og stegt blomkål. Det er efter min mening en af de bedste indiske curries, der findes! Den er fyldt med krydderier, sunde ingredienser og har en fantastisk duft og smag. Spis retten uden tilbehør – eller kog lidt jasminris eller hvid quinoa til, hvis ud vil have, den skal fylde mere.
Garam masala er smagen af Indien og er en af hovedingredienserne i en gobi masala. Garam masala er et blandingskrydderi, og du kan sagtens lave din egen garam masala – Find opskriften herunder.
Gobi masala - Opskrift på indisk, sund blomkålscurry
Ingredienser
Gobi masala
- 1 stk. blomkål
- 4-5 store kartofler
- 1 stk. løg
- 3-4 fed hvidløg
- 1 dåse dåse hakkede tomater
- 2 tsk. gurkemeje
- 2-3 tsk. garam masala (eller karry)
- 1-2 tsk. chilipulver
- 5 cm ingefær
- 1 bundt koriander
- 1-2 tsk. karry
- 2-4 spsk. natural yoghurt
- 0,5 tsk. havsalt
- ½ dl fløde
- 200 g ris eller quinoa
Sådan gør du
- Hak løg og hvidløg, og riv ingefær.
- Del blomkål i mindre buketter, skræl kartofler, og skær dem i mindre tern.
- Steg kartofler, løg og hvidløg i en gryde med olie i 2-3 minutter.
- Tilsæt blomkål, ingefær, Garam masala, karry og gurkemeje. Lad det stege under omrøring i fem minutter.
- Tilsæt hakkede tomater, chili, fløde og 3-4 dl vand. Lad det hele simre under låg i 20 minutter. Husk at røre i det en gang imellem.
- Kog evt. ris eller quinoa.
- Smag retten til med salt og peber og evt. lidt yoghurt.
- Servér din Gobi masala med yoghurt og koriander på toppen.
Virkelig god opskrift! Jeg læste dog forkert og puttede en halv liter fløde i, i stedet for en halv dl – haha. Lidt voldsomt, men tænkte det var i indisk ånd. Den fik naturligvis også en anden farve og konsistens. Men den smagte fantastisk lækker! Næste gang prøver jeg at læse rigtig 😉