Glutenfri pebernødder
Disse glutenfri pebernødder er både nemme at lave og meget sundere end de traditionelle pebernødder, samtidig med de er fulde af SMAG 🙏🏼 Pebernødderne smager dejligt at jul med kardemomme, kanel og nelliker, og så har de et tvist af citron, som giver dem en let syrlig og super lækker smag. I denne opskrift er sukker skiftet ud med kokossukker og honning, og mel er skiftet ud med glutenfri meltyper, så du spiser mere mindfuldt i juledagene. Ingen jul uden lækre, knasende pebernødder – Jeg har altid en kagedåse fyldt med hjemmelavede pebernødder, så jeg husker at jule lidt i hverdagene.
Glutenfri pebernødder - Opskrift på nemme, lækre og sunde pebernødder
8 personer
Forberedelse: 10 min
Tilberedning: 40 min
Ingredienser
Glutenfri pebernødder
- 1 tsk sort peber
- 1 økologisk citron
- 1 spsk kokossukker
- 2 spsk agavesirup eller honning
- 2 tsk bagepulver
- 100 g boghvedemel
- 100 g rismel
- 50 g quinoamel eller mandelmel eller kikærtemel
- 100 - 120 g smør
- 1 æg
- 1 tsk stødt kardemomme
- 1 tsk stødt kanel
- ½ tsk nelliker
Sådan gør du
- Hæld alle de tørre ingredienser i en skål, og bland dem sammen.
- Tilsæt derefter æg, smør, honning, revet citronskal og 2 spsk. citronsaft i skålen.
- Ælt dejen i en røremaskine eller i skålen, til dejen er jævn. Hvis dejen er for våd, kan du tilføje en smule mere boghvedemel. Sæt dejen på køl - helst en hel dag, men det er også nok, hvis den trækker i et par timer.
- Tænd ovnen på 200 graders varmluft. Tag dejen ud af køleskabet, form den til små kugler, som du trykker let flade på en bageplade med bagepapir.
- Bag pebernødderne i cirka 10 minutter, til de er gyldne - De må ikke blive mørke.
- Lad pebernødderne køle helt af, og servér dem let afkølede, eller læg dem i en kagedåse. Så har du lækre, hjemmelavede pebernødder, som du kan nyde i juledagene og servere for dine gæster.
SUPER lækre!