Glutenfri morgenboller

Glutenfri morgenboller – Der er ikke noget bedre end duften af friskbagte morgenboller 🌱 Denne nemme og lækre opskrift er én af mine 10 bedste opskrift på glutenfri boller. Der er nemlig nogle gode grundregler, når vi taler glutenfri bagning. På den måde bliver dine glutenfri brød altid luftige indeni og sprøde udenpå.
Ingredienser:
- Glutenfri mel, f.eks. fuldkornsrismel og havremel
- Fiberhusk
- Yeast tørgær


Glutenfri morgenboller - Opskrift på glutenfri boller



Ingredienser
Tørre ingredienser
- 150 g fuldkornsrismel
- 100 g hirsemel
- 3 spsk Fiberhusk den gule bageversion
- 1 tsk tørgær den orange yeast
- 0,5 tsk havsalt
- 50 g chokolade eller rosiner, tranebær, mysli
Våde ingredienser
- 4 dl lunken vand
- 1 spsk kokosolie
- 1 spsk agavesirup
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 180 graders alm. ovn.
- Bland alle de tørre ingredienser godt sammen. Tilsæt herefter de våde ingredienser under omrøring. Lad dejen "hæve" i 5 minutter. Form dine glutenfri morgenboller med en våd ske. Lad dem efterhæve i 10 minutter.
- Bag dem ved 180 graders alm. ovn i ca. 50 minutter, indtil de er gyldenbrune.
Lækre morgenboller til brunch og fødselsdag 😀