Glutenfri drømmekage

Glutenfri drømmekage - Opskrift på sund drømmekage fra Brovst

Glutenfri drømmekage med snasket kokostopping og svampet bund! Denne kage er både “sundere” og lavet på rismel og enten havremel eller mandelmel. Jeg synes, der er meget mere smag i de glutenfri meltyper, og ofte bliver glutenfri bagning meget bedre end traditionel bagning. Denne drømmekage er næsten som “drømmekage fra Brovst” – traditionel, snasket og svampet! Den er sødet med kokossukker og agavesirup og er lavet med søde og smagfulde krydderier som vanilje og kardemomme.

Tip! Hold øje med kokostoppingen, når du bager kagen i ovnen, så den ikke bliver for tør. Kokostoppingen skal være snasket og en smule karamelliseret i toppen. Pynt den med fine spiselige forårsblomster, når du får gæster.

Nyd din glutenfri drømmekage med:

  • En hjemmelavet chai-latte
  • En god bog om yoga eller mindfulness
  • En kop te eller friskbrygget kaffe
Glutenfri drømmekage - Opskrift på sund drømmekage fra Brovst
5 baseret på 1 anmeldelser

Glutenfri drømmekage - Opskrift på snasket og sund drømmekage fra Brovst

Ingredienser

Drømmekage

  • 4 stk. æg
  • 150 g rismel
  • 150 g havremel eller mandelmel
  • 150 g kokossukker
  • 100 g smør
  • 2-3 spsk. kokosmælk
  • 2 tsk. vaniljepulver
  • ½ tsk. kardemomme
  • 4 tsk. bagepulver (glutenfri)
  • 0,5 tsk. havsalt

Topping

  • 70 g smør
  • 3-4 spsk. agavesirup
  • 3 spsk. kokossukker
  • 150-200 g kokosmel
  • 1 dl mælk f.eks. mandelmælk

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 180 grader.
  • Pisk æg, vaniljesukker og kardemomme sammen i en skål, så æggene bliver luftige.
  • Varm smør og kokosmælk i en gryde, og hæld det i skålen sammen med æggemassen.
  • Pisk massen sammen, så den stadig er luftig.
  • Bland mel, bagepulver og salt sammen i en anden skål.
  • Sigt melblandingen ned i dejen, mens du vender det forsigtigt i dejen, så den stadig er luftig. Dejen skal være let flydende. Hvis den er lidt for tør, kan du tilføje en smule mere kokosmælk.
  • Kom dejen i en bradepande med bagepapir, og forbag den i cirka 20 minutter.
  • Smelt smør i en gryde sammen med agavesirup, kokossukker og mandelmælk.
  • Hæld det over i en skål, og vend kokosmel i skålen. Hvis massen er meget våd, kan du tilsætte lidt mere kokosmel.
  • Skru ovnen op på 220 grader, når bunden har forbagt.
  • Fordel kokostoppingen på kagebunden, og sæt drømmekagen tilbage i ovnen i 5-8 minutter, til toppingen bliver karamelliseret.
  • Lad drømmekagen køle helt af inden servering.