Garam masala
Garam masala er en indisk krydderiblanding, der er allerbedste curry fra det indiske køkken. På min indiske yogarejse tog jeg selvfølgelig en masse skønne krydderier med hjem, der gav de vildeste smagsindtryk. I Indien kan du købe 10 enorme poser med krydderier for blot 10 kroner. Da mine indiske krydderier for længst er opbrugte, måtte jeg i gang selv. Ordet ‘garam‘ betyder stærk, og ‘masala‘ er den generelle betegnelse for indiske krydderiblandinger, der bruges i de traditionelle curries. Masala består typisk af koriander, spidskommen, kardemomme, kanel, ingefær og gurkemeje.
Links til ingredienser:
- 2 spsk. stødt koriander
- 2 spsk. stødt spidskommen
- 2 spsk. stødt kardemomme
- 1 tsk. stødt kanel
- 1 tsk. stødt ingefær
- 1 tsk. stødt gurkemeje
- 1 tsk. stødt peber
- 4 stk. knuste laurbærblade
Garam masala - Opskrift på hjemmelavet, indisk krydderiblanding
8 personer
Forberedelse: 5 min
Tilberedning: 5 min
Ingredienser
Garam masala
- 2 spsk. stødt koriander
- 2 spsk. stødt spidskommen
- 2 spsk. stødt kardemomme
- 1 tsk. stødt kanel
- 1 tsk. stødt ingefær
- 1 tsk. stødt gurkemeje
- 1 tsk. stødt peber
- 4 stk. laurbærblade knuste
Sådan gør du
- Bland alle krydderierne sammen til dit eget hjemmelavede garam masala krydderi.
Ej Cathrine, den vil jeg prøve at lave. Det lyder super nemt – og nemt når alle ingredienserne i forvejen er på basislager i køkkenet 🙂