Butternut squash suppe
Butternut squash suppe – Jeg elsker græskarsuppe og bare græskar generelt! Denne fantastiske suppe kan laves på både butternut squash og hokkaido græskar. Suppen har et højt indhold af C-vitamin, kostfibre og calcium, som styrker og varmer kroppen indefra. Jeg vil vove at påstå, at dette er en vaskeægte yoga-ayurveda-suppe.
På mine yogarejser består vores buffet af rendyrkede plantebaserede ingredienser. Græskar, rødbeder, bønner, tomater, gulerødder, blomkål, broccoli, indisk dahl, kikærtebrød, dips og hummus samt friskpressede juices og kokosnødder. Alt sammen tilberedt på lækreste vis.
Tip! Servér din græskarsuppe med friske rå eller stegte grønsager, ristede græskarkerner og brød.
Butternut squash suppe - Opskrift på antiinflammatorisk, sund græskarsuppe
2 personer
Forberedelse: 10 min
Tilberedning: 20 min
Ingredienser
Butternut squash suppe
- 400 g hokkaido græskar (eller butternut squash)
- 2 fed hvidløg
- 0,5 stk. løg
- 2 spsk. kokosolie
- 1 dåse kokosmælk (400 ml)
- 10 dl vand
- 1 tsk. urtebouillon
- 1 tsk. citronsaft (smages til)
Topping
- 1 håndfuld grønsager (rå eller stegte)
- 1 spsk. græskarkerner
Sådan gør du
- Skræl, snit og skær græskar, hvidløg og løg i grove tern.
- Varm kokosolien i en stor gryde med høje kanter.
- Tilsæt græskar, hvidløg og løg og lad det stege i 5 minutter.
- Tilsæt kokosmælk, vand og urteboullion. Lad suppen simre i 30 minutter.
- Sluk for blusset, når græskar-ternene er helt møre. Blend suppen fint og rund i en blender. Tilsæt evt. lidt kokosmælk, plantemælk eller vand, hvis den skal være mere flydende. Jeg kan godt li’ den cremet og tyk.
Lækker suppe til efteråret – Godt med antiinflammatoriske krydderier og ingredienser 😀