Græskarsuppe med kokosmælk
Græskarsuppe med kokosmælk og hokkaido. Mit bedste bud på lækker og sund græskarsuppe, som holder dig varm og forkølelsesfri. Denne græskarsuppe er lavet på et hokkaido græskar samt forskellige antiinflammatoriske krydderier, herunder gurkemeje, ingefær, karry, timian, chili og mynte. Hokkaido græskaret er rig på vitamin A og C, kalium og fibre. Du kan alternativt bruge sød kartoffel, der gør suppen endnu mere cremet og rund i smagen.
Græskarsuppe med kokosmælk - Opskrift på lækker, sund græskarsuppe
4 personer
Forberedelse: 30 min
Tilberedning: 30 min
Ingredienser
Græskarsuppe med kokosmælk
- 500 g græskar hokkaido eller sød kartoffel
- 1 spsk. kokosolie
- 1 fed hvidløg presset
- 3 cm frisk ingefær finthakket
- 1 stk. æble revet
- 1 dåse kokosmælk 400 ml
- ½ spsk. urtebouillon
- ½ tsk. chiliflager
- 1 tsk. gurkemeje
- 1 tsk. karry
Sådan gør du
- Rens hokkaido græskaret, skræl siderne af og skær det i tern (500 g tilbage).
- Kog i ca. 10 min., indtil det er blødt og hæld vandet fra.
- I en varm gryde med kokosolie sautéres hvidløg, ingefær og æble.
- Tilsæt kokosmælk, urteboullion uden salt samt alle krydderierne.
- Lad det koge ind i ét minut ved middel varme.
- Tilsæt det kogte græskar/sød kartoffel og lad det simre i 5 min.
- Blend suppen og smag til med salt.
- Brug en stavblender eller hæld blandingen i en blender.
- Top din suppe med mynte eller basilikum.
Kan anbefales, hvis du har brug for noget at lune dig på 🙂