Sund risengrød
Sund risengrød med kanelsukker og tranebær – Risengrød skal traditionen tro spises og nydes den 1. december, når hjerternes fest starter. Jeg elsker risengrød. Den klassiske grød kan laves på et utal af forskellige måder, men jeg tør vædde med, at du allerede har din mormors gamle opskrift liggende. Verdens bedste risengrød! Jeg bruger altid disse økologiske grødris, der er helt perfekte til risen grød, risalamande og klatkager. Grødrisene koster 22 DKK pr. pakke – og til fire personer bruger jeg kun en halv pakke.
“Det er risengrød (smask, smask, smask),
der gør ganen blød (smask, smask, smask),
og kanel bli’r strøed,
det gør grøden sød,
men sæt ikke skeen i den før,
end risengrøden den har fået en smørklat smør.”
Den klassiske grød laves normalt på sødmælk. For at få den samme runde og cremede konsistens har jeg lavet min mælkefrie risen grød på denne økologiske mandelmælk. Alternativt kan jeg varmt anbefale rismælk eller soyamælk, der er en smule billigere.
Sund risengrød - Opskrift på sund risengrød med tranebær og kanelsukker
Ingredienser
Risengrød
- 1 dl vand
- 3 dl grødris
- 1 L mælk (alle typer)
- 1 tsk. havsalt
Drys
- 1 tsk. kanelsukker
- 1 spsk. tranebær
- 1 tsk. smør
Sådan gør du
- Hæld 1 dl vand i en gryde og bring det i kog.
- Tilsæt grødris og lad dem koge i 1 minut.
- Tilsæt mælken og lad grøden koge ved middelvarme varme i ca. 35 minutter.
- Tip: Sørg for at røre meget rundt i starten og jævnligt undervejs.
- Nyd din risengrød med kanelsukker, tranebær og en smørklat.
Verdens bedste opskrift på risengrød!