Sund jordbærtærte
Sund jordbærtærte toppet med lækker flødeskum og søde jordbær må være den ultimative sommerkage ❤️ Med søde fødselsdagsgæster blev denne opskrift på sund jordbærtærte den endelige vinder. Den glutenfri nøddebund er lavet på mandler og toppet med et lækkert lag chokolade, der drysses over den lune tærtebund. Senere blev flødeskummen pisket med søde jordbær og vaniljepulver. Du kan enten bruge soyafløde, laktosefri fløde eller almindelig piskefløde.
Links til ingredienser:
Sund jordbærtærte - Opskrift på lækker jordbærtærte med flødeskum og nøddebund
8 personer
Forberedelse: 15 min
Tilberedning: 30 min
Ingredienser
Nøddebund
- 200 g mandler
- 250 g bløde dadler
- 1 ts vaniljepulver
- ½ tsk havsalt
- 2 ½ æggehvider
- 1 tsk kokosolie til formen
- 80 g mørk chokolade pynt
Flødeskum
- 2½ dl fløde soya eller almindelig
- 5-10 jordbær moste
- 1 tsk vaniljepulver
- 10 jordbær pynt
Nøddebund
- Tænd ovnen ved 180 graders varmluft.
- Blend mandlerne til mandelmel i en foodprocessor. Tilsæt dadler, vaniljepulver og havsalt. Blend massen godt sammen. Pist æggehviderne stive og vend dem i tærtedejen.
- Smør en springform med kokosolie (ca. 20 cm. i diameter). Fordel tærtedejen i formen. Bag den i ca. 25-30 minutter, indtil den er gyldenbrun.
- Drys 100 g hakket chokolade over den varme nøddebund til et dejligt chokoladelag. Lad bunden afkøle i køleskabet.
Flødeskum
- Tag nøddebunden ud af springformen.
- Pisk fløden med jordbær og vaniljepulver. Smør flødeskummet over nøddebunden.
- Pynt din lækre jordbærtærte med danske jordbær.
Verdens bedste jordbærtærte!
Den er bare så lækker!