Rødbedehummus

Rødbedehummus - Opskrift på lækker og sund hummus med rødbede

Rødbedehummus er super lækkert tilbehør til aftensmaden! Der er mange gode grunde til at spise mere rødbede. Foruden, at det er sæson for de lyserøde beder, indeholder rødbede bl.a. folsyre, A-vitamin og kalium, der er særligt godt for os kvinder. Rødbeder er desuden blodtrykssænkende grundet det høje nitratniveau. Hjemmelavet humus med rødbede er virkelig nemt og lækkert – og kan peppe enhver hverdagssalat, almindelig bolle eller hverdagsret op. Spis lækker hummus som dip til grønsager, ovnbagte falafler eller ovenpå hjemmebagte boller.

Rødbedehummus - Opskrift på lækker og sund hummus med rødbede
5 baseret på 2 anmeldelser

Rødbedehummus - Opskrift på lækker og sund hummus med rødbede

Ingredienser

Rødbedehummus

  • 300 g rødbede
  • 1 dåse kikærter 240 g drænet
  • 1 tsk. tahin
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk citronsaft
  • 1 tsk havsalt

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 180 graders varmluft.
  • Skræl dine rødbeder, skær dem i små tern og bag dem i ca. 45 minutter med olivenolie og havsalt. Lad dine rødbeder køle ned igen.
  • Alle ingredienser blendes sammen i en foodprocessor.
  • Smag til med havsalt og peber.