Jordskokkesuppe
Jordskokkesuppe med hvidvin ♥ Det må være på tide med en lækker, rund og traditionel suppe lavet på vegetariske råvarer – smør, fløde, hvidvin og jordskokker. Jeg kan lige så godt være ærlig: Den smager fuldkommen fantastisk!
Jordskokkesuppe - Opskrift på hjemmelavet jordskokkesuppe
2 personer
Forberedelse: 15 min
Tilberedning: 30 min
Ingredienser
Jordskokkesuppe
- 500 g jordskokker
- 2 stk. skalotteløg
- 2 fed hvidløg
- 30 g smør (alle typer)
- 1,5 dl hvidvin
- 2 dl fløde (alle typer)
- 1 dl mælk (alle typer)
- ½ tsk. citron
- 0,5 tsk. havsalt
- 1 spsk. hakket persille
Drys
- 1 stk. æble
- 1 stk. rød jongarod (valgfrit)
Sådan gør du
- Skræl, snit og skær jordstokkerne i små tern.
- Varm smørret i en stor gryde med høje kanter.
- Tilsæt jordskokker, skalotteløg og hvidløg i gryden og lad det stege i 5 minutter. Tilsæt hvidvin og lad det koge halvt ind. Tilsæt fløde og mælk. Lad suppen simre i 30 minutter.
- Sluk for blusset, når jordstokkerne er helt møre. Blend suppen fint og rund i en blender. Smag til med havsalt og citronsaft.
- Servér din cremede jordskokkesuppe med æbleskiver, mandler og hakket persille.
Mums! Kan anbefales som en forret til gæster.