Grovboller med solsikkekerner
Grovboller med solsikkekerner og grahamsmel – Prøv mine nemme og sunde boller lavet på få ingredienser. Bollerne kan laves uden klistrede fingre, og du kan forme grovbollerne med to skeer. Disse grovboller er ikke glutenfri, men de er fulde af fibre. Ønsker du at bage glutenfrit, kan jeg anbefale dig mine populære glutenfri boller (se under opskriften).
Grovboller med solsikkekerner - Opskrift på nemme og sunde boller
10 stk.
Forberedelse: 2 timer
Tilberedning: 15 min
Ingredienser
Grovboller
- 25 g gær
- 5 dl lunkent vand
- 2 spsk. agavesirup (eller honning)
- 1 tsk. havsalt
- 50 g solsikkekerner (eller græskarkerner)
- 200 g grahamsmel
- 300-350 g hvedemel
Sådan gør du
- Opløs gær i lunkent vand og agavesirup i en stor skål.
- Tilsæt havsalt, solsikkekerner og grahamsmel.
- Tilsæt hvedemelet langsomt, mens du rører rundt.
- Tip! Den færdige bolledej skal være våd, men ikke for flydende. Tilsæt lidt mere vand eller hvedemel, så dejen får den helt rigtige konsistens.
- Lad dejen hæve på køkkenbordet i 1-1,5 time under viskestykke.
- Form 10 boller med en ske, og læg dem på en bageplade med bagepapir.
- Tænd ovnen på 200 graders varmluft, mens bollerne efterhæver i ca. 20-30 min.
- Bag grovbollerne ca. 15 min.
- Tip! Hold løbende øje med bollerne. De kan blive tørre, hvis de bliver bagt for længe.
- Grovboller smager bedst, når de er lune!
Super lækre grovboller. Jeg kan også anbefale at riste solsikkekerner i ovnen inden! På den måde bliver kernerne smag fremmet bedre 🙂