Grønkålssalat med figner
Grønkålssalat med æbler og figner er den dejligste efterårssalat med sæsonens råvarer, især når både æbler og figner er håndplukket fra min egen have. Æblerne er sure, og fignerne er søde.
Grønkålssalat med æbler og figner
Grønkål er i sæson, og der er mange gode grunde til at spise de grønne blade. For det første styrker grønkål immunforsvaret grundet det høje C-vitaminniveau, styrker fordøjelsen med fibrene samt styrker knoglerne med kalken. Du får desuden masser af klorofyl, der styrker kroppens egne udrensnings- og immunforsvarsprocesser. Fordi bladene er en del grovere, kan jeg godt lide at tilberede grønkålen – eller røre en god tahindressing.
Grønkålssalat med figner - Opskrift på sprød og sund salat med grønkål
8 personer
Forberedelse: 10 min
Tilberedning: 5 min
Ingredienser
Grønkålssalat
- 4 håndfulde grønkål
- 3 stk. æbler (sure)
- 6 stk. friske figner
- 2 spsk. tranebær
Tahindressing
- 2 spsk. tahin
- 1 spsk. vand
- 2 tsk. citronsaft
- 1 fed hvidløg
- 0,5 tsk. havsalt
Sådan gør du
- Vask grønkålet, fjern stilken og hak grønkålet fint. Hak æblerne i tern og fignerne i både.
- Rør en tahindressing og vend den i salaten.
- Top grønkålssalaten med figner og tranebær.
Super lækker efterårssalat 🙂