Glutenfri fastelavnsboller

Glutenfri fastelavnsboller - Opskrift på sunde og lækre svenske semlor

Sunde og glutenfri fastelavnsboller med cremet nøddesmør og friske hindbær toppet med kokosfløde. Mine glutenfri fastelavnsboller er sundere end traditionelle fastelavnsboller og smager både lækkert, sødt og friskt.

Fastelavnsbollerne er lavet som traditionelle svenske semlor. Semlor er en svensk dessertbolle, som minder rigtig meget om en fastelavnsbolle. I en semla skal fyldet først i, når bollen er bagt, så den fyldes med friskt og cremet fyld. Semlor ser sværere ud at lave, men de er faktisk nemmere at håndtere end fastelavnsboller, fordi fyldet ikke risikerer at flyde ud, når du bager dem.

Jeg har fyldt mine glutenfri semlor med nøddecreme og friske hindbær, som smager så lækkert sammen med den cremede kokosfløde! Du kan også vælge at fylde dem med vaniljeremonce eller syltetøj – kun fantasien sætter grænser! 🙏

Tip! Semper mix kan købes her >>

Glutenfri fastelavnsboller - Opskrift på sunde og lækre svenske semlor
5 baseret på 1 anmeldelser

Glutenfri fastelavnsboller - Opskrift på lækre fastelavnsboller a la svenske semlor

Ingredienser

Glutenfri boller

  • 12 dl glutenfri Semper Mix
  • 1 tsk. safran (stødt)
  • 1 tsk. gurkemeje (stødt)
  • 2 tsk. vaniljepulver
  • 2 tsk. kardemomme (stødt)
  • ½ tsk. havsalt
  • 50 g gær
  • 3-4 spsk. agavesirup (eller honning)
  • 2 stk. æg
  • 2 spsk. fiberhusk (den gule bageversion)
  • 60 g smør
  • 3-5 dl havremælk

Fyld

  • 1 håndfuld friske hindbær
  • 1 spsk. nøddesmør

Pynt

  • 0,5 l kokosfløde
  • 50 g flormelis

Sådan gør du

  • Smelt smør i en lille kasserolle, og tilføj 2 dl havremælk, når smørret er smeltet.
  • Opløs gær i kasserollen, og tilsæt HUSK. Lad smørblandingen køle af i fem minutter.
  • Bland mel, kardemomme, gurkemeje, safran, salt og vanilje sammen i en stor skål, og tilsæt smørblandingen.
  • Tilføj agavesirup og et æg i skålen, og rør det sammen.
  • Hæld det sidste havremælk i lidt efter lidt, til dejen er sammenhængende og lidt våd.
  • Drys lidt mel på fingrene, og form dejen til boller - enten 6 store eller 8-9 små boller.
  • Lad bollerne hæve en time et lunt sted på en bageplade under et viskestykke.
  • Tænd ovnen på 250 grader.
  • Pisk det sidste æg sammen, og pensl bollerne. Du kan også vælge at pensle dem med lidt smør.
  • Bag bollerne i ovnen i 7-10 minutter. Lad bollerne køle helt af på en rist.
  • Pisk kokosfløden til flødeskum, og kom den i en sprøjtepose.
  • Skær toppen af de afkølede boller ved at skære en firkant ud i toppen af hver bolle med en skarp kniv.
  • Fyld bollerne med friske hindbær og nøddesmør, og top dem derefter med flødeskum med en sprøjtepose.
  • Læg toppen tilbage på hver bolle oven på flødeskummen, drys flormelis ud over bollerne, og top dem med flotte, spiselige blomster.
  • Servér bollerne med det samme, så flødeskummen ikke falder sammen.