Glutenfri chiaboller
Glutenfrie chiaboller – Der er ikke noget bedre end duften af friskbagte morgenboller 🌱 Denne nemme og lækre opskrift er én af mine 10 bedste opskrift på glutenfri boller. Der er nemlig nogle gode grundregler, når vi taler glutenfri bagning. På den måde bliver dine glutenfri brød altid luftige indeni og sprøde udenpå.
Ingredienser:
- Glutenfri mel, f.eks. fuldkornsrismel og havremel
- Fiberhusk
- Yeast tørgær
Glutenfri chiaboller - Opskrift på glutenfri boller med chiafrø
4 personer
Forberedelse: 30 min
Tilberedning: 1 time
Ingredienser
Chiablanding
- 2 spsk. chiafrø
- 1,5 dl vand
Chiaboller
- 1 spsk. olivenolie
- 3 dl vand (lunkent)
- 200 g glutenfri mel
- 2 spsk. fiberhusk (den gule bageversion)
- 1 tsk. tørgær (den orange yeast)
- 1 tsk. havsalt
Sådan gør du
- Lav din egen “chiablanding” i en lille skål og lad frøene suge al væsken til sig.
- Bland alle de tørre ingredienser og tilsæt chia-blandingen.
- Bland nu de våde ingredienser og mix det hele sammen.
- Lad dejen hæve i 30 minutter.
- Tænd ovnen på 200 graders alm. ovn.
- Form 10 boller med en våd ske og våde fingre, så dejen ikke klistrer fast.
- Lad dem efterhæve i 30 minutter.
- Bag dine glutenfri boller ved 200 graders alm. ovn i 45 minutter, indtil de er gyldenbrune.
Har lige lavet dem for første gang nogensinde, og de blev super lækre. Dejligt med en god glutenfri opskrift 😀
Rigtig lækre og luftige boller, også er de nemme at lave!
Tusind tak for at dele den : )
Ej, bollerne blev bare såå gode! Tak for opskriften!! 😀
Den lækreste opskrift ever. Tak!
Det er en bedste opskrifter på glutenfri boller!!
Kære Cathrine <3
Disse boller har jeg nok lavet omkring 20 gange, siden jeg var så heldig at opdage din blog – de er de bedste, luftigste, smagfyldte, simple & dejligt veganske boller, jeg har bagt, og jeg har bagt efter virkelig mange forskellige glutenfrie bolle/brød-opskrifter, siden jeg opdagede intolerancen i 2012! Så 1000×1000 tak for dig, kæreste <3 <3 <3
Jeg melder mig i jubelkoret….. Den bedste glutenfri opskrift jeg kender. Jeg har haft held med bollerne nu to gange ♥️
Tak for en fantastisk opskrift