Glutenfri boller til madpakken
Glutenfri boller til madpakken – Jeg tænker nemlig, at vi er mange, der enten har skolebørn, er studerende eller går på arbejde? Alle livets skønne faser kan give anledning til en madpakke. Dermed ikke sagt, at boller er et must!
Der er ikke noget bedre end duften af friskbagte boller. Denne nemme og lækre opskrift er én af mine bedste opskrift på glutenfri boller. Der er nemlig nogle gode grundregler, når vi taler glutenfri bagning. På den måde bliver dine glutenfri brød altid luftige indeni og sprøde udenpå.
Ingredienser:
- Glutenfri mel, f.eks. fuldkornsrismel og havremel
- Fiberhusk
- Yeast tørgær
Glutenfri boller til madpakken - Opskrift på nemme boller
4 personer
Forberedelse: 30 min
Tilberedning: 1 time
Ingredienser
Chiablanding
- 2 spsk. chiafrø
- 1,5 dl vand
Chiaboller
- 1 spsk. olivenolie
- 3 dl vand (lunkent)
- 200 g glutenfri mel
- 2 spsk. fiberhusk (den gule bageversion)
- 1 tsk. tørgær (den orange yeast)
- 1 tsk. havsalt
Sådan gør du
- Lav din egen “chiablanding” i en lille skål og lad frøene suge al væsken til sig.
- Bland alle de tørre ingredienser og tilsæt chia-blandingen.
- Bland nu de våde ingredienser og mix det hele sammen.
- Lad dejen hæve i 30 minutter.
- Tænd ovnen på 200 graders alm. ovn.
- Form 10 boller med en våd ske og våde fingre, så dejen ikke klistrer fast.
- Lad dem efterhæve i 30 minutter.
- Bag dine glutenfri boller ved 200 graders alm. ovn i 45 minutter, indtil de er gyldenbrune.
Hej Cathrine. Super gode boller 🙂
De blev vildt gode! Den opskrift skal helt sikkert gemmes i hjemmearkivet under favoritter! Tak!
Jeg bagte dem tidligere i dag, og de smagte vanvittigt godt! Hele familien var meget begejstrede 😉
Endnu en gang tak for en lækker opskrift på glutenfri boller. Jeg bruger en ske, når de skal på bagepladen, så er det nemmere 🙂
Tak for din opskrift. Endelig lykkes det mig at bage boller, der ligner og smager af boller. De smager bare så godt og er dejlig sprøde og lækker luftige 🙂
Tak for skøn opskrift! Min mand siger, at de er de bedste glutenfri boller, han har smagt, så nu køber jeg ikke længere boller og brød til ham men bager dem her.
Jeg koldhæver dejen. Vi er ikke så “fancy” i provinsen, så jeg bruger bare almindeligt tørgær fra gængse supermarkeder og loppefrøskaller fra Søstrene Grene 😉 Det fungerer fint. Jeg tilsætter desuden ca. 1,5 spsk flydende honning.