Sunde forårsruller i ovn
Sunde forårsruller i ovn med kål, gulerødder, portobellosvampe, sesam og tahin 🙏 Lav dine egne ovnbagte forårsruller, som er meget sundere end dem, du køber! Ovnbagte forårsruller er lige så knasende og lækre som friturestegte – bare meget sundere, og så er de fyldt med friske og sunde råvarer. De er så nemme at lave, når du bruger rispapir og pensler forårsrullerne med lidt rapsolie, inden du bager dem i ovnen. Dyb de sprøde forårsruller i tamari soya, og servér dem alene eller med tilbehør.
Forårsruller i ovn som hovedret eller tilbehør
Mine sprøde og sunde forårsruller kan både spises som hovedret med lidt salat eller ris til, eller du kan bruge dem som tilbehør til en af mine lækre asiatiske retter.
Sunde forårsruller i ovn - Opskrift på vegetariske og sprøde forårsruller
12 stk.
Forberedelse: 20 min
Tilberedning: 20 min
Ingredienser
Sunde forårsruller i ovn
- 8 stk. gulerødder
- ½ stk. hvidkål eller rødkål
- 1 håndfuld sorte sesamfrø (eller almindelige)
- 12 stk. rispapir
- 1 tsk. rapsolie
- 4 stk. portobellosvampe
- 1 spsk. tamari soja
- 1 tsk. tahin
- 1 tsk. havsalt
- 1 tsk. citron
Sådan gør du
- Snit kål fint, og kom det i en skål.
- Tilsæt salt, massér kålen med hænderne i 10 minutter, og tilsæt derefter saften fra citronen.
- Lad kålen stå og trække.
- Skær gulerødder og portobellosvampe i tynde strimler.
- Tænd ovnen på 200 grader, mens du begynder at lave forårsrullerne.
- Fyld et tærtefad med lunt vand, læg et rispapir i blød i vandet, til det bliver helt blødt, og læg derefter rispapiret fladt på et spækbræt.
- Læg skiftevis en smule kål, gulerødder, og svampe på rispapiret, tilsæt lidt tahin, og drys med lidt sesamfrø.
- Rul rispapiret sammen, og fold siderne ind mod midten, så rullen er helt lukket. (Du kan ofte finde en guide til at folde rispapiret på bagsiden af pakken.)
- Fortsæt med at blødgøre, komme fyld i og folde resten af forårsrullerne på samme måde.
- Læg forårsrullerne på en bageplade med bagepapir, og pensl med lidt rapsolie.
- Bag forårsrullerne i ovnen i cirka 20-25 minutter, til de er blevet gyldne. Servér rullerne med det samme, og dyp dem i Tamari Soja.
Tak for inspiration og gode opskrifter 🙂