Bagte rødbeder
Bagte rødbeder ♥ Der er et hav af skønne benefits i den lyserøde rodfrugt. Rødbeder er rig på kostfibre, hvorfor rødbeder styrker fordøjelsen og giver dig en lang mæthedsfornemmelse. Derudover indeholder rødbeder betanin, der giver den røde farve. Det er ikke alle, der kan nedbryde betanin, hvilket medfører til lyserødt tis. De høje niveauer af vitaminer, mineraler, folsyre og kalium er også vigtige for kroppens funktioner. Du kan finde flere sunde rødbedeopskrifter nedenfor!
Bagte rødbeder - Opskrift på ovnbagte rødbeder med timian og saltflager
4 personer
Forberedelse: 10 min
Tilberedning: 20 min
Ingredienser
Bagte rødbeder
- 300 g rødbeder , pastinakker, gulerødder, søde kartofler eller knoldselleri
- 1 bundt timian (frisk)
- 1 bundt persille (frisk)
- 1 tsk. oregano
- 1 tsk. havsalt
- 1 spsk. olivenolie
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 175 graders varmluft.
- Skræl, snit og skær rødbederne i aflange stykker. Tilsæt krydderier, saltflager og godt med olivenolie.
- Bag dine rødbeder i ca. 15 minutter, indtil de er møre (og sprøde).
- Spis rødbeder som tilbehør til aftensmaden, til frokost - eller som en lækker aftensnack.
Lækkert tilbehør til aftensmaden 😀