22. september 2021
Som yogalærer er jeg inspireret af det holistiske sundhedssystem – Ayurveda. Ayurveda indeholder en dybdegående viden om hvordan, du holder krop og sind i balance samt undgår sygdom. Økologiske krydderier er derfor en vigtig ingrediens i min madfilosofi. De fremmer nemlig fordøjelsen og giver maden smag.
Frisk ingefær er ét af de bedste krydderier. Ingefær fremmer fordøjelsen, virker varmende og udrensende på hele fysiologien, samt hjælper kroppen med at udskille affaldsstoffer. Frisk ingefær smager umiddelbart stærkt, men da eftersmagen er sød, har den, ifølge ayurveda, en mere harmonisk virkning på krop og sind end f.eks. chili. Jeg bruger frisk ingefær sammen med grønsager, linser, suppe og chutneys. Ingefær har langt den bedste virkning, når den er frisk. Stødt ingefær er også fast inventar i min lille køkken.
2. Frisk basilikum
Duften af friskhakket, økologisk basilikum er skøn. Jeg bruger basilikum i min yndlings tomatsalat med tofu samt andre blandede salater, gryderetter eller på en hjemmelavet pesto.
3. Urtekrams thaikrydderi
Ét af mine yndlings krydderier er thaikrydderi, der indeholder alle de gode, stærke krydderier fra det thailandske køkken såsom gurkemeje, spidskommen, sød paprika, fennikel, citrongræs, ingefær, chili og flere til.
Smagen af lakrids varmer mit madhjerte. Jeg bruger oftest lakridspulver i mine sunde desserter eller som drys på konfektkugler.
5. Ægte kanel
Kanel har, ifølge ayurveda, en afgiftende virkning, beroliger nervesystemet, er vanddrivende samt fremmer fordøjelsen. Jeg elsker kanel! Jeg bruger bl.a. ægte kanel i min glutenfrie morgengrød, i mine glutenfrie og i fiberrige kanelboller. I øjeblikket drikker jeg også Yogi’s kanel-te med mælk og lidt agavesirup.
Kommentarer